Doet u wel eens een klanttevredenheidsonderzoek?

Luisteren naar uw klanten. Dat is een van de belangrijkste acties om uw klant te behouden of de klantrelatie te verbeteren. Met een klanttevredenheidsonderzoek brengt u in kaart hoe uw klanten uw dienst of product waarderen. Een klanttevredenheidsonderzoek geeft zo aanknopingspunten om de dienstverlening te verbeteren. Vervolgens is het van belang iets met de resultaten te doen. Past u op basis van het klanttevredenheidsonderzoek uw product, dienst of dienstverlening aan, dan krijgt uw klant de boodschap dat zijn mening ertoe doet. Staat bij u de klant op nummer 1? Met een klanttevredenheidsonderzoek geeft u uw klanten daadwerkelijk een stem.

Waarom een klanttevredenheidsonderzoek?

U wilt uw klanten graag zo goed mogelijk bedienen. Is dat gelukt? Of heeft uw klant nog iets te wensen? Dat weet u alleen als u ernaar vraagt. Met een klanttevredenheidsonderzoek krijgt u inzicht in waarmee uw klanten tevreden zijn, waar zij verbeterpunten zien en wat volledig mis is gegaan. Kreeg de klant voldoende informatie over de dienst of het product voorafgaand aan de koop? Was de kwaliteit naar verwachting? Verliep de levering voorspoedig? Was de service op niveau? Met deze input uit het klanttevredenheidsonderzoek heeft u de mogelijkheid om uw dienstverlening bij te sturen.

Klanttevredenheidsonderzoek inrichten

Er zijn meerdere manieren om een klanttevredenheidsonderzoek in te richten. Wij starten het klanttevredenheidsonderzoek met een vragenlijst. Niet al te lang, want dan werken klanten niet mee aan het klanttevredenheidsonderzoek. Maar wel de juiste vragen op verschillende onderdelen die voor u van belang zijn. Op basis van onze vragenlijst richten wij het klanttevredenheidsonderzoek voor uw bedrijf op maat in, zodat uw informatiebehoefte wordt ingevuld.

Data uit klanttevredenheidsonderzoek gebruiken

De resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek koppelen wij terug in een gedetailleerde rapportage. Met deze klantdata bieden wij inzichten in hoe uw product, dienst, dienstverlening of communicatie met de klant wordt gewaardeerd. Ook ziet u welke teams of afdelingen in uw organisatie beter moeten presteren om aan de verwachtingen van de klant te kunnen voldoen. Daarnaast bieden wij u eens per jaar een benchmark rapportage, waarin u kunt zien hoe u scoort in uw branche ten opzichte van uw concurrenten. Zo krijgt uw klanttevredenheidsonderzoek meerwaarde.

Meer informatie over een klanttevredenheidsonderzoek

Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen met het verbeteren van uw dienstverlening via een klanttevredenheidsonderzoek? Bent u geïnteresseerd in een heldere dialoog met uw klanten? Klik hier en lees meer over onze innovatieve tool voor klanttevredenheid. Of neem direct contact met ons op.