De Makroon

De Bernardus is gesloopt, lang leve de Bernardus. Op de unieke, centrale locatie van het voormalige bejaardenhuis tegenover jeugdtheater De Krakeling wordt een nieuw wooncomplex gerealiseerd met appartementen voor ouderen en zorgvoorzieningen. Moet het complex dezelfde naam behouden? En hoe zet je dit vernieuwende concept in de markt?

Ons plan bestaat niet alleen uit ideeën voor marketing, maar vooral uit een concept voor de branding van het nieuwe complex. Geen bejaardentehuis, maar een appartementencomplex voor ouderen, rijk aan service en reuring. Uitgangspunt voor ons concept is de doelgroep. De generatie die nu naar de pensioengerechtigde leeftijd groeit, zijn de babyboomers. De flowerpower-generatie die de jongerencultuur vorm gaf en nog steeds maatschappelijk en politiek actief is. Ze belichamen ‘het nieuwe ouder worden’. Ze willen niet achter de geraniums, maar zijn actief en levenslustig. Ze doen mee en zijn bewust bezig met een goed leven vormgeven, ook al hebben ze misschien zorg nodig. Dat is de basis voor de branding van het nieuwe complex. Een plek waar de nieuwe oudere en jongeren naast elkaar kunnen bewegen.

De naam wordt De Makroon, aansluitend bij de naastliggende Koekjesbrug en jeugdtheater De Krakeling dat ertegenover ligt. De Makroon, goed mekaar. Want wie in de Makroon gaat wonen, heeft het goed voor elkaar en zorgt goed voor elkaar.

 

Opdrachtgever: Syntrus Achmea, Amstelring, De Nijs

doelgroepenonderzoek, seniorenwoningen, seniorenhuisvestiging, participatie, de nieuwe ouderen, brand positionering, communicatiestrategie, zorgwoningen