De Utrecht

Midden in het historische hart van de metropool Amsterdam staat een prachtig, monumentaal pand – of eigenlijk twee: De Utrecht. Een gebouw dat ooit was bedoeld als blikvanger van een lange stroom langslopende mensen. Een gebouw dat je aantrekt … raakt als je ernaar kijkt. Recht in het hart. Dat is dan ook de campagneslogan die we hebben gebruikt: Recht in het hart.

Het markante gebouw staat op een toplocatie, aan het begin van het Damrak. Het Damrak heeft altijd aantrekkingskracht gehad op mensen. De centrale ligging, de rijke historie, de kosmopolitische allure, de dynamiek, het bruisende culturele leven… De voortdurende beweging. Die energie en eigenzinnigheid waren een inspirerende bron voor de beeldtaal van de marketing.

De monumentale elementen van de twee panden zijn gerestaureerd, zoals de gevels, en het prachtige Escher-achtige trappenhuis, de vele ornamenten binnen en buiten, het tegelwerk, de kluizen in de woningen en het glas-in-lood in de liftschacht en het trappenhuis. Er zijn veertien bijzondere, luxe appartementen gekomen met unieke details.

Opdrachtgever: ASR
Website: www.damrak-de-utrecht.nl