Emerald

Wonen in de kleurrijke ‘Bijlmer’: velen willen nergens anders meer heen, voor anderen is het ondenkbaar. Vooral omdat het stadsdeel lange tijd een slechte naam heeft gehad. In de E-buurt wordt een nieuw, kleurrijk, gevarieerd wijkje gebouwd. Is er wel belangstelling voor? Op deze plek?

We doen onderzoek naar de geschiedenis en de ontwikkelingen in de wijk, naar de huidige bewoners, de kenmerken van de locatie en naar de mogelijke doelgroepen en hun wensen. Uit het onderzoek komt een advies voor de marketingstrategie. De naam wordt Emerald: de letter E sluit aan bij de andere namen in de E-buurt, herkenbaar voor iedereen. De naam definieert meteen de strategie. Een emerald is immers een edelsteen, die prachtig schittert als hij geslepen is en vaak als siersteen in een gouden vatting wordt gezet. De belangrijkste straat in de wijk waar het nieuwe project wordt gebouwd, heet Egoli, wat ‘gouden stad’ betekent. Zo wordt ook de buurt Emerald in goud gevat, een sieraad voor de E-buurt. Emerald is bovendien een kleur groen, wat aansluit bij de naam van het naastliggende project Evergreen en bij de doelstellingen van het project: een groene, leefbare buurt. De internationale aanduiding voor deze kleur groen sluit alle nationaliteiten en culturen in de armen: iedereen is welkom als deel van dit geheel.

De ondertitel is: Samen kleuren we de buurt. Deze ondertitel refereert aan de gezamenlijke activiteiten die al veelvuldig in de buurt plaatsvinden en die moeten doorgaan. Het woord ‘kleuren’ associeert met inkleuren, invulling geven aan. Ergens kleur aan geven betekent ook op positieve manier ergens iets van maken. Daarnaast refereert het woord aan de multiculturele gemeenschap en aan de kleuren van de nieuwe woningen, die enorm variëren in kleuren van gevels, bakstenen, daken en plinten. Emerald, samen kleuren we de buurt.

 

Opdrachtgever: AM
Website: www.woneninemerald.nl
marktverkenning, projecttoetsing, doelgroepenonderzoek, gebiedspromotie, marketingadvies, projectpromotie, projectnaam, projectstijl, look & feel nieuwbouw, woningverkoop, nieuwbouwproject middelen