Far West

De westelijke tuinsteden in Amsterdam waren toe aan vernieuwing. De woningen die in de jaren vijftig en zestig in grote haast uit de grond zijn gestampt, voldeden niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Te klein, te gehorig, te saai en te veel van hetzelfde. In het begin van deze eeuw lanceerde de gemeente een gebiedsvernieuwingsplan waarin niet alleen sloop en nieuwbouw werden voorgesteld, maar ook nieuwe voorzieningen, infrastructuur en sociale impulsen. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat de westelijke uitbreidingswijken weer een mooie, stedelijk suburbane woonomgeving bieden.

Woningcorporatie Far West werd ook in die tijd in het leven geroepen om de renovatie van de westelijke tuinsteden integraal aan te pakken. Woningen van verschillende woningcorporaties werden bijeengebracht in één organisatie om snel te kunnen handelen en een helder beeld te kunnen creëren.

Na een eerste start van de communicatie deed Garlic een complete restyling van het relatiemagazine van Far West. De uitdaging was om binnen de kaders van de bestaande corporate visual identity met een nieuw concept te komen dat in de opzet en informatievoorziening voor iedere huurder toegankelijk was. Het resultaat was een enorme kwaliteitssprong: een opgefrist bladontwerp en een grote leesbaarheid.

Tien jaar Far West was een bijzonder moment. Aan Garlic de opdracht om het verhaal van die tien jaren te vertellen. Een voorwaarde was dat het compact moest zijn, gemakkelijk om mee te nemen! Dit resulteerde in het ‘corporate binnenzak-boekje’, dat uitgedeeld werd als relatiegeschenk. Het boekje vertelt het verhaal van de herstructurering van Nieuw-West. Concept en vormgeving door Garlic.

Opdrachtgever: Far West
woningcorporatie, gebiedspromotie, gebiedscommunicatie, participatietraject, bewonerscommunicatie, communicatie omwonenden, bewonersbijeenkomsten, community building, grafisch ontwerp