Larense Veld

‘Een huis wordt pas een thuis als het ruimte biedt om er onbelemmerd in te leven’. Een uitspraak van de architect van Larense Veld in het hart van de wijk De Velden in Almere Haven. De visie van Schipper Architecten: woningen bouwen waarbij de gebruiker voorop staat. De 16 tweekappers en 35 eengezinswoningen zijn geïnspireerd op het gedachtegoed van De Nieuwe Haagse School, in de traditie van Berlage.  Er is een sfeervol, kleinschalig straatbeeld gecreëerd, waarbij alle woningen samen een sterke eenheid vormen. Het Beginbos, het oudste bos van Almere, golft letterlijk door het wijkje, dat bovendien grenst aan Het Vroege Vogelbos en het natuurgebied Kromslootpark. Buitengewoon groen allemaal, dus.

Larense Veld wordt ontwikkeld door VOF de Vijfde Stad, een samenwerking van Ballast Nedam en AM. Alle woningen zijn gasloos en energieneutraal. Bewoners hebben veel opties, bijvoorbeeld voor de uitvoering van het tegelwerk en sanitair en voor de inrichting van de keuken. Maar ook voor een uitbouw of erker, dubbele deuren of een driedelige schuifpui.

 

Het logo en de naam waren al vastgesteld. Onder het motto Buitengewoon groen wonen in Almere Haven werden de 51 woningen in de markt gezet. Garlic heeft in de reeds gekozen stijl een digitale brochure geproduceerd, evenals een handout en rolbanners. Tijdens een Meet&Greet konden belangstellenden vragen stellen, de start verkoop was online met 269 inschrijvingen als resultaat.

Opdrachtgever: AM
Digitale brochure