Nassaupark

‘Het is een mooie plek, die koninklijk aanvoelt, zo naast het Tudorpark. De naam Nassaupark is dus heel toepasselijk.’ Warme woorden van de wethouder van Haarlemmermeer bij de onthulling van het bouwbord. Nassaupark is een zelfbouwproject op het voormalig Sportpark Toolenburg in Hoofddorp. Garlic doet de marketing en communicatie en ondersteunt de gemeente die nog nooit zelf een PO- en CPO-traject heeft aangestuurd. Het bijzondere is dat toekomstige bewoners een grote mate van vrijheid krijgen. Vrij om zelf te bouwen wordt de ondertitel.

Om een beeld te krijgen van de woonwensen van geïnteresseerden en potentiële kopers, houden we tijdens een informatiebijeenkomst een enquête. Van welke bouwstijl houdt u, wilt u een gevarieerde of meer eenvormige wijk, wilt u parkeren op eigen terrein of liever in de openbare ruimte? Uit de reacties van de mensen die de vragenlijst hebben ingevuld, blijkt dat zij het bijzonder vinden dat ze in een zo vroeg stadium worden betrokken bij de invulling van de wijk. Zo kunnen toekomstige bewoners hun droomhuis bouwen en samen met de gemeente een prettige, nieuwe wijk creëren.

 
De wijk wordt in fasen gebouwd, dus ook de marketing vindt in fasen plaats. Voor de eerste fase zetten we een campagne in, die aansluit bij de overkoepelende strategie. Met Zin in … zelf bouwen? sluiten we aan bij de eerste fase van het zelf bouwen: dromen, fantaseren, tekenen. De volgende fasen borduren voort op de ervaring van de eerste pioniers: Zelf bouwen in Nassaupark? Zeker doen! De eerste kopers worden ambassadeurs voor het project: ze worden veelvuldig ingezet en hun ervaringen worden gedeeld. Inmiddels zijn plot 1 tot en met 4 volledig verkocht en ontstaan de eerste straten met een enorme variëriteit aan zelfgebouwde woningen. Het laatste plot gaat in het voorjaar van 2018 in de verkoop.

Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer

Website: www.nassaupark.nl

doelgroepenonderzoek, marketing en communicatieadvies, overkoepelende marketingstrategie, communicatiestrategie, gebiedspromotie, zelfbouw, vrije kavels, PO promotie, PO begeleiding, particuliere opdrachtgeverschap communicatie, placemaking