Pontsteiger

Op de kop van de huidige pontsteiger in de Houthaven in Amsterdam-West wordt een nieuw appartementencomplex gerealiseerd. Architectenbureau Arons en Gelauff ontwierp een krachtig, markant gebouw dat oogt als een grootse, moderne stadspoort. Een opvallend welkom voor schepen en bootjes die vanaf het IJ de stad inkomen. Een oriëntatiepunt voor Amsterdammers vanaf het land. Een landmark voor de Houthaven.

De naam van het gebouw wordt Pontsteiger. Hoewel een markant gebouw op deze in het oog lopende locatie wellicht vraagt om een sexy, internationale naam, is gekozen voor de naam Pontsteiger. De plek en het project staan immers al jaren bekend onder die naam. Iedereen weet wat je bedoelt als je het over Pontsteiger hebt. Voor de marketing is dat gunstig. Je hoeft niet eerst te werken aan naamsbekendheid. Daarbij past de naam Pontsteiger bij de buurt: Silodam, IJDock, De Kraan, Pontsteiger … ze verwijzen naar het industriële of bedrijvige verleden aan het water en hebben alle dan ook een stoere, rauwe connotatie.

Om te kunnen vaststellen welke doelgroep hier het meest op zijn plaats zou zijn, is onderzoek gedaan naar wat de omgeving en het gebouw te bieden hebben. Wie wonen er in de omgeving, wat is er te doen, welke onderscheidende kenmerken heeft het gebied en welke daarvan zijn aantrekkelijk voor de doelgroep?

 

Opdrachtgever: Dura Vermeer en De Nijs

 

onderzoek, samenwerkende opdrachtgevers, doelgroepverkenning, marketingstrategie, socialmedia strategie, online promotie, grafisch ontwerp