StartUp! Facebook

Naamsbekendheid en zichtbaarheid creëren, potentiële kopers prikkelen, een bestand van geïnteresseerden opbouwen, likes genereren … het zijn de doelen van de social-mediastrategie voor StartUp! in Amsterdam West. Het belangrijkste: community building en doorverwijzen naar de website om in te schrijven. Garlic ontwerpt de strategie en voert de campagne uit.

De doelgroep beweegt zich snel, weet waar het hip and happening is in de stad. Kent de laatste trends op het gebied van muziek, lifesyle en mode. Geniet ten volle van het leven in de stad en wil dat gevoel ook graag met vrienden delen. Het delen van inspirerende en interessante content op social media is voor hen een tweede natuur. De doelgroep heeft een korte aandachtsspanne en is constant op zoek naar nieuwe prikkels. Avontuurlijk, kritisch, intelligent en wat brutaal, zo kan de doelgroep aan de hand van de omschrijving van Smart Agent getypeerd worden.

 

Om het project onder de aandacht te brengen, bedacht Garlic een winactie. De doelgroep houdt van dynamiek, is ongebonden, geniet ten volle van alles wat de stad hem en haar te bieden heeft, is druk met het opbouwen van een succesvolle carrière, heeft een druk sociaal leven, is veel op pad. Een belangrijk moment van de dag is daarom de ochtend, vlak voordat alle leuke hectiek van start gaat.

 

Wij stelden de vraag: ‘Welk nummer zet jij op als je je dag goed wilt (op)starten? Op je koptelefoon ’s ochtends, op de fiets of thuis bij een kop koffie? Deel je favoriete nummer met ons en vertel waarom jij hier het ‘start me up’-gevoel van krijgt. De leukste inzendingen maken kans op een muziekdock van JLB!’

We kregen veel reacties en onder andere deze succesvolle socialmediastrategie zorgde ervoor dat alle woningen tijdens de start verkoop zijn verkocht.

 

Opdrachtgever: Van Wijnen