Twister

Een heel bijzonder appartementengebouw van HSB in Haarlem-Zuid vraagt om een doordachte aanpak. Hij komt namelijk op een locatie in Haarlem die bij veel woningzoekenden niet direct op nummer 1 staat: Schalkwijk in Haarlem-Zuid. Belangrijk gegeven is dat er veel gaat veranderen in de wijk. Dat nemen we natuurlijk mee in de marketing, hoewel de bijzondere architectuur, de centrale ligging en de hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen de belangrijkste features worden. Twister is de volgende stap in je wooncarrière.

Twister krijgt zijn naam vanwege de bijzondere vorm: een woontoren waarbij de balkons zo zijn geschakeerd dat een dynamische golfbeweging ontstaat. Bij een Facebook-actie geven fans aan dat ze de vorm associëren met een stapel filmblikken, een stapel munten, pannenkoeken en zelfs een cryptex, een verzinsel van Dan Brown.

Opvallend is hij in ieder geval. Die beweging in de structuur maakt dat ieder appartement een groot balkon heeft met wijds uitzicht over het groen van Haarlem. Ook dat uitzicht gebruiken we in de communicatie. Eigenlijk heeft Twister heel veel te bieden: winkelcentrum, binnenstad, strand en Schiphol zijn heel dichtbij, er is veel groen, park en winkelcentrum worden vernieuwd en er zijn een keur aan sportvoorzieningen in de buurt. Het project Twister is ideaal voor mensen die een volgende stap in hun wooncarrière willen zetten. Zo hebben wij het dan ook in de markt gezet.

De marketing begon met een onderzoek naar mogelijke doelgroepen en werd vervolgens heel intensief op diverse belangstellenden gericht, online en offline. Online werden volgers getrakteerd op handige tips, leuke uitjes en mooie beelden van de nieuwe woningen. De online displaycampagne en Facebook-actie leverden een mooi resultaat. Offline zijn posters, flyers en uitnodigende kaarten verspreid, huis-aan-huis en aan bezoekers van winkelcentra in Haarlem en Hoofddorp.

Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De uitdaging was de locatie, maar de plussen waren zo groot, dat mensen in de rij moesten wachten om zich te kunnen inschrijven bij de start verkoop op 12 december.

 

Opdrachtgever: HSB
Website: www.twisterhaarlem.nl

marketingstrategie, gebiedspromotie, nieuwbouwproject reclame, socialmedia community, online campagne, offline campagne, effectieve verkooppromotie, guerrilla actie