Vrijmanseind

Vrij zijn… Is dat niet het hoogste goed dat we als mensen nastreven? In de zin van niet-onderdrukt worden. In de zin van niet afhankelijk zijn, mogelijkheden hebben, of heel letterlijk niet hoeven werken. Maar ook: vrij kunnen ademen. De ruimte hebben om ver te kijken.

Blok 64 op Haveneiland Oost in Amsterdam heet Vrijmanseind. Het woonblok is vernoemd naar Jan Vrijman, een Nederlandse journalist, cineast en columnist, die tijdens de Tweede Wereldoorlog betrokken was bij de verzetskrant De Waarheid. In een tijd waarin vrijheid niet vanzelfsprekend was, veranderde hij zijn naam in Jan Vrijman.

Vrijmanseind ademt ruimte. Omdat het op het uiterste puntje van Haveneiland-Oost staat, is het uitzicht over het IJ fenomenaal. Strakblauwe luchten, dreigende groene wolkenvelden, klapperende zeilen, de schreeuw van een meeuw… een ongelooflijk gevoel van vrijheid. Die vrijheid is de basis voor de communicatie over de pioniers die hier willen wonen. Citaten van toekomstige bewoners illustreren de vrijheid die zij ervaren in hun nieuwe woonomgeving. De beeldtaal illustreert de ruimte. Vrijmanseind is ruimte hebben om ver te kijken. Letterlijk en figuurlijk.

Opdrachtgever: De Key
marketingstrategie, communicatie nieuwbouwproject, nieuwbouwproject IJburg, vastgoedcommunicatie, projectnaam, projectstijl, gebiedspromotie, nieuwbouwproject reclame, verkoopreclame, grafisch ontwerp