Hoe is de klanttevredenheid onder uw klanten?

De valkuil van veel ondernemers: de absolute focus op nieuwe klanten. Terwijl een tevreden klant de beste ambassadeur is van uw dienst of product. Hoe is de klanttevredenheid onder uw klanten? Welke wensen hebben uw klanten ten aanzien van uw product of dienst? Hoe kunt u bestaande klanten beter bedienen en hun klanttevredenheid verbeteren? Inzicht in klanttevredenheid geeft u veel aanknopingspunten voor betere dienstverlening en meer omzet.

Klanttevredenheid: overtref de verwachtingen

Mensen vinden de ervaring van een ander geloofwaardiger dan de claims over een product of dienst in een advertentie met een commerciële boodschap. Klanttevredenheid ontstaat dus niet als de advertentie gelikt en out of the box is. Klanttevredenheid ontstaat als het product of de dienst meer dan aan de verwachtingen voldoet. Over die ervaring kan alleen een bestaande klant vertellen. Zorg dus dat uw dienst of product onderscheidende meerwaarde biedt aan uw klanten. Dat kan in de service zitten, een pro-actieve houding om in contact te blijven en nazorg te verlenen of in extra’s in het product of de dienst zelf.

Voor klanttevredenheid ambassadeurs inzetten

Heeft u de verwachtingen van uw klant overtroffen? Dan is het van belang dat u de klanttevredenheid van uw klant kunt inzetten om over zijn ervaring met uw bedrijf te vertellen. Dat doet u door op een positieve manier bij de klant in beeld te blijven. U blijft investeren in de relatie met uw klant door regelmatig contact te houden, hem op de hoogte te houden van relevante informatie, iets extra’s te bieden of door knelpunten die hij ervaart na de aankoop, op te lossen. Blijven investeren in de relatie bevordert de klanttevredenheid. Uw klant zal dit doorgeven aan zijn omgeving.

Klanttevredenheid organiseren

De basis voor klanttevredenheid is: ken uw klant, ken de wensen van uw klant en handel daarnaar. Dat kan alleen als uw organisatie en uw bedrijfsprocessen daar op zijn ingericht. Uw product of de dienst kan goed zijn, maar als u daarna uit beeld verdwijnt, kan de laatste associatie met uw bedrijf toch negatief uitpakken. Bij klanttevredenheid gaat het er juist om wat u doet met de informatie van uw klant. Voor klanttevredenheid moet nazorg zijn verankerd in uw bedrijfsprocessen.

Meer informatie over klanttevredenheid

Wilt u meer weten over hoe wij u kunnen helpen met het verbeteren van uw klanttevredenheid? Bent u geïnteresseerd in een heldere dialoog met uw klanten? Klik hier en lees meer over onze innovatieve tool voor klanttevredenheid. Of neem direct contact met ons op.